Top

Palo Santo Heilig Hout Wierook - in zakje


Dit heerlijk geurende hout gebruik je als wierook. Het heeft een heerlijke geur als het wordt aangestoken, maar niet zo zwaar als de meeste wierook. Je steekt het aan, blaast de vlam uit, en verspreidt de rook van het smeulende hout. Loop ermee door de vertrekken die je wilt laten geuren / zuiveren van negatieve energie.  (vergeet vooral de hoeken niet en kijk uit voor smeulende deeltjes die er af kúnnen vallen, je wilt immers geen brandgaatjes in je tapijt :-)

Heilig Hout - Palo Santo wordt gezien als magisch, zeldzaam en heilig. Het is een heerlijk geurende houtsoort die veel wordt gebruikt door sjamanen en genezers. Zij gebruiken dit hout al duizenden jaren bij rituele zegeningen en zuiveringen.

Palo Santo geeft een lichte, zoete en ietwat kruidige geur welke niet zo sterk is als wierook, maar toch subtiel blijft hangen in een ruimte.

Als je er klaar mee bent leg je het in een vuurvast schaaltje, op een ijzeren aanrecht of fornuis. Dan kan het zonder gevaar smeulen en uitdoven.


Verpakking: zakje met 4 tot 5 Palo Santo houtjes (ongeveer 30 gram), en beschrijving / uitleg op het papieren gedeelte.
Dikte verschilt enorm, lengte sowieso ook. Maar omdat je heel lang met een houtje doet, is dat niet zo erg.

Direct uit voorraad leverbaar.De Palo Santo uit het Andes gebied wordt lokaal en fairtrade gewonnen met respect voor de natuur. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de boom vallen. Vervolgens rijpt het hout 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt.

Voor elke tien kilo verkocht hout wordt een nieuwe boom geplant, waardoor de natuur niet uitgeput maar in stand gehouden wordt.


Ervaringen van anderen (5)
rating 5 (4.6 / 5 Ervaringen van anderen)

rating 5 Was al tijden opzoek naar iets speciaals. Deze geur is echt heerlijk, zoo blij mee!!

rating 4 Ruikt heerlijk zoet, maar zonder zwaar te zijn als wierook. Het stukje hout brandt ook lekker zuinig. Als ik een nadeel moet noemen, het is even een gedoe hem goed aan te steken.

rating 5 heerlijke geur verspreid zich door je huis!

rating 5 Voor mij de beste lucht zuivering die ik ken. Wierook is meestal zo nadrukkelijk en blijft lang hangen. Dit staafje ruikt als een puur houtvuurtje en alle andere duffe of andere ongewenste geuren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen wonder dat het heilig en magisch wordt genoemd! :-) Je kan de sterkte ook goed zelf aanpassen. Als je het houtje even laten vlammen en dan het smeulende deel aanblaast geeft het wat meer rook af. Je kan het gerust neerleggen op je wierook brandertje t brandt niet op maar gaat vanzelf uit. Ideaal!

rating 4 Naar aanleiding de actie van Edith om een gratis staafje Palo Santo te bestellen, werd ik nieuwsgierig. Ik houd niet van sterke geuren en wierook vind ik te aanwezig. Ook zijn er minstens twee astmapatiƫnten in huis, waaronder ik.
De volgende dag kwam er een envelop, echt een feestje om open te maken. Leuk verpakt. Het hout ruikt lekker, hoewel ik gelijk al wat benauwdheid merkte. Ik heb dus 's morgens een heeeel klein beetje rook verspreid door het huis, omdat ik bang was voor een astmatische reactie. In het begin voelde ik dat wel een beetje, maar het trekt snel weg. Ook mijn sceptische vriend rook niks toen hij thuis kwam šŸ˜œ. Geen zweverige wierooklucht in huis!

Type deze code over aub.