Top

Amber Kaleidoscope

  • Amber Kaleidoscope
  • Amber Kaleidoscope
  • Amber Kaleidoscope
  • Amber Kaleidoscope
FullFullFullFullFull
(5 / 2 Ervaringen van anderen)
19,95
per stuk

Prachtig handgemaakte ECO kaleidoscope. Gemaakt van snelgroeiend hazelaarhout en gevuld met kleine ambersteentjes. De kaleidoscope ligt fijn in de hand en het hout / de schors voelt zacht en glad aan, ondanks het robuuste uiterlijk. Doordat het van een echte tak is gemaakt, oogt en voelt het zeer natuurlijk. In combinatie met de mooie amber steentjes een lust voor het oog!

Het enige wat niet 100% ecologisch is, maar wel het veiligst om te gebruiken, zijn de crashbestendige plastic glaasjes aan beide uiteinden. De gebruikte ambersteentjes zijn gerecyclede reststeentjes / gebroken kralen van Baltic Sea Amber sieraden-ateliers. Ook hierin komt het duurzame karakter van dit product terug.

Deze kaleidoscope is bijzonder, robuust en stevig! Zowel kinderen als volwassenen zullen met heel veel plezier en verwondering naar dit betoverende amber schouwspel kijken! (bekijk het filmpje hieronder voor een mooie impressie.)

Afmeting kaleidoscope: ongeveer 14 x 3-4 cm.
Afmeting verpakking: 17 x 4,5 cm.

Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 

Let op: doordat iedere kaleidoscope handgemaakt en van takken gemaakt is, zal ieder artikel er weer anders uit zien. De productfoto's zijn daarom slechts een voorbeeld en kunnen ietwat afwijken in kleur en robuustheid.

"Volgens een oude Litouwse legende bestond er lang, lang geleden een immens kasteel, gemaakt van amber, diep onder de zeespiegel. Echter, de god van de Donder Perkúnas wilde de zeegodin Júrate straffen omdat zij verliefd was geworden op een sterveling, de visser Kastytis. Daarom verwoestte hij het immense kasteel en de duizenden kleine stukjes amber zwerven nog steeds in de natuur rond." 


Uit Litouwen komen deze kunststukjes, gemaakt door een kunstenaar van hout en amber uit de omgeving. Hazelaarhout is een relatief snelgroeiende houtsoort. De gebruikte amber is een gerecycled restproduct van sieraden ateliers. Dit maakt deze ECO kaledeidoscope tot een uniek en bijzonder artikel.


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren


Ervaringen van anderen (2)
FullFullFullFullFull (5 / 2 Ervaringen van anderen)

Jan (12-01-2016) FullFullFullFullFull Dit exemplaar is nog mooier dan ik had gedacht. Deze toevoeging aan de verzameling is zeer welkom.
met vr groet

Sterre (22-12-2014) FullFullFullFullFull Heel mooie steentjes, met heel mooi licht. Heel mooi kado!